Politiikka kaipaa sukupolvenvaihdosta

Sosiaalidemokraatin kynästä: "Suomen verotusjärjestelmä on auttamatta liian monimutkainen, mutta emme uskalla edes puhua asiasta, koska pelkäämme, että joku suuttuu." (Demokraatti.fi 21.09.2016)

Helvetti lienee jäässä?

Tai noh, olisi jos ylläoleva olisi SDP:n kansanedustajalta, tai auta armias, sen puheenjohtajalta, mutta tällä kertaa kyseessä on demarinuorten puheenjohtaja, jota ei ilmeisesti ole vielä riittävästi indoktrinoitu.

Kaverin kirjoitus on silkkaa asiaa, mutta pelkään että hänelle käy kuten Elina Lepomäelle – puolueen vaalimenestys tulee olemaan tärkeämpää kuin Suomen tulevaisuus. Puolue kiittää hänen keräämistään äänistä, mutta ei päästä sotkemaan pakkaa.

Uskon, että politiikka kokonaisuudessaan tarvitsee sukupolvenvaihdoksen – liian moni kansanedustaja on elänyt maailmassa, jossa töihin vain mentiin, inflaatio kuittasi asuntolainat ja eduskuntalaitoksen tehtävä oli lähinnä päättää miten hyvinvointia jaetaan.

Tuossa maailmassa ei ole eletty enää pariin vuosikymmeneen, mutta se ei ole missään vaiheessa Suomen päättäjiä ole henkilökohtaisesti koskettanut – tämä on se kupla, joka eduskuntalaitoksessa on sukupolvenvaihdoksen myötä rikottava.

Koska eduskuntapuolueissamme sukupolvenvaihdos kestää vielä kymmeniä vuosia, en nähnyt muuta mahdollisuutta kuin osallistua uuden puolueen perustamiseen. Jos Liberaalipuolue pääsee joskus valtaan, meitä ei kirpaise tehdä niitä päätöksiä joita tarvitaan, koska meillä ei muutoksessa ole mitään hävittävää.

Toivottavasti tämä tapahtuu ennen kuin olen itse vanha jäärä.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu