Peltipoliisit työllistävät turhaan

Lainasin logistisista syistä isäni työhevosta päiväksi, ja olin yllättynyt Kehä 1:selle nousseiden peltipoliisien määrästä. Erityisesti yllätti se Otaniemen ja Karhusaarentien välisellä osalla asemapaikkaansa pitävä, sillä seurauksella että isäni sai kirjeen kotiin.

Olin yllättynyt kuinka näppärästi pääsin tunnustamaan syyllisyyteni poliisin verkkopalvelussa, ja odotin että postissa tulee sakko – vaan eipä tullut, postissa tuli kutsu käydä Malmilla (liitteenä).

Siellä jonotin parikymmentä minuuttia, ja vietin vartin poliisiviranomaisen kanssa – lopulta vain yhden kysymyksen takia, eli minun verotettavat tuloni tänä vuonna. Näkivät ilmeisesti vain 2014 luvut palvelustaan.

Kun kyselin että mikä järki tässä on, enkö olisi voinut vastata samaan kysymykseen verkossa, jolloin olisimme säästäneet sekä poliisiviranomaisen että minun aikaani (tässä vaiheessa perässääni oli muodostunut noin tunnin jono).

Olisihan siinä, mutta ei kuulemma käy, oliko syy sitten syyttäjässä vai Arkadianmäellä, mutta lupaa tähän menettelyyn oli yritetty hakea siinä onnistumatta. Ongelma ei liity verotustietoihin, vaan lakiin jonka mukaan päiväsakko pitää ottaa vastaan henkilökohtaisesti – tätä kohtaa en itse pykälistä onnistunut löytämään.

Kameravalvonnan johdosta sakkoja kirjoitetaan vuodessa noin 400 000 (IL 22.5.2014), jos yhden sakon käsittely kestää vartin, ja vaikka noista sakoista täytyy käydä paikan päällä vain päiväsakkojen ollessa kyseessä, niin kyseessä on täysin turha kymmenien henkilötyövuosien työ poliisille.

Soisin että nuokin poliisit olisivat valvomassa vaikka järjestyshäiriöitä, tai ratkomassa rikoksia – sakkoja ei sinänsä harmita maksaa, olinhan lakia rikkonut ja rangaistukseni ansainnut, mutta olen kyllä iloinen etten joudu ajamaan Kehä ykköstä päivittäin, sellainen rysä sinne on rakennettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu