Myös maatalouden on kannettava kortensa kekoon

Wovon man nicht sprechen kann, darüber muß man schweigen: VM julkisti maatalouden menot, mutta vaikeni 700 miljoonan euron eläkerahoista (IS 28.9.2016) – Suomen huonossa taloudellisessa tilanteessa on käännelty erikokoisia kiviä, joiden alta on löytynyt säästettäväksi verrattain pieniäkin summia, kuten 400 tuhatta euroa vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta. (www.suomensotilas.fi)

Maatalous on eräs suurimmista kivistä, mutta sen alla olevaan kulta-aarteeseen ei hallituksemme ole uskaltanut kajota. Siitä aarteesta (kokonaisuudessaan miljardeja, mm. kansalliset viljelijätuet 1,8 mrd) tuo 700 miljoonaa on vain osa, ja se on näinkin suuri johtuen siitä, että maanviljelijät maksavat puolet pienempiä eläkemaksuja kuin muut yrittäjät. (TS 31.8.2016)

Toisaalta, puoleen hintaan saa myös enemmän – maatalousyrittäjien lomituspalveluihin käytetään 183 miljoona vuodessa, muilta eläkeyhtiöltä tippuu satanen päälle ns. "hyvää". (www.mela.fi)

Miten olisi Kimmo, kantaisiko maatalouskin kortensa kekoon näissä talkoissa?

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu