Team Finland: "We're (not) open for business."

Hiljaittain eläköitynyt suurlähettiläs kommentoi eilen Team Finlandin toimintaa: Lähetystöillä on viennin edistämiseen "kusiaisen valtuudet" (KL 12.10.2016) – tiedä sitten mikä totuus on, mutta olin tänään aamulla erään brittimainostoimiston aamiaistilaisuudessa UK:n suurlähetystön tiloissa Kaivopuiston vieressä.

Suurlähettiläs avasi tilaisuuden puhumalla pari minuuttia noin viisikymmenpäiselle suomalaisyleisölle, vakuutteli että Englanti on aina ollut osa Eurooppaa, ja on jatkossakin Brexitistä huolimatta lopettaen kommenttiin "We're open for business." Sitten mainostoimisto veti puolitoistatuntisensa, jonka jälkeen liikahdin konttorille maha täynnä englantilaista aamiaista sekä kädessäni seminaariin liittyvä kirja.

Sen verran näppärä ja brittiläiselle veronmaksajalle matalakustanteinen toteutus oli, että eilinen kauppalehden artikkeli mielessäni ajattelin vinkata siitä Team Finlandille – kännykkä käteen ja Googlen kautta englanninkieliselle saitille (http://team.finland.fi/en/frontpage) , ja sieltä navigaation kautta "Contact" antoi "404: sivua ei löydy" ilmoituksen (kts. kuvaliite) – verkkosaiteilla tosiaan näkee kuinka paljon näitä herjoja syntyy ja mistä niihin eksytään, mutta joko nämä eivät ole ketään kiinnostaneet, tai vielä pahempaa, olin ensimmäinen joka kyseiselle sivulle eksyi – ainakaan iltaan mennessä ongelmaa ei ollut vielä korjattu, katsotaan jos huomisiltaan mennessä.

Sitä odotellessa, mitä jos Team Finland siirtyisi konserniohjaukseen kuten alkuperäinen suunnitelma oli, tai sitten laittaisitte suosiolla lapun luukulle? Mieluummin se ensimmäinen – uskon että julkisella puolella on paljon voitettavaa konserniohjauksen keinoin, esim. projektiportfolionhallinnassa, ja mistään muualta ette sitä opi kuin yksityiseltä puolelta.

Jos tarvitsette apua, autan mielelläni.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu