Kenenkään tytär ei ole cyka

Seksismi ja naisviha riivaavat jatkuvasti kasvavaa e-urheilua, ja Miisa Nuorgam haluaa että asiaan puututaan vihdoin (nyt.fi, 28.11.2016) on oikealla asialla. Harrastan itsekin verkkopelejä, ja vähän väliä olen ilmiöön törmännyt.

Jos verkkopelaaminen kuulostaa sinusta typerältä harrastukselta, niin olet samassa tilanteessa kuin moni englantilainen 1800-luvun lopussa, sillä tuolloin ruvettiin tenniksessä järjestämään ensimmäisen kerran maailmanluokan kilpailuja. Tänä vuonna Dota 2 mestaruuskilpailun palkinnot ovat jo samaa suuruusluokkaa kuin Wimbledonissa, (20 miljoonaa dollaria, Yle 17.11.2016), ja kilpailua seurasi parhaimmillaan yli kaksi miljoona samanaikaista katsojaa.

Wimbledonissa ensimmäisistä miestenkisoista ensimmäisiin naistenkisoihin meni 11 vuotta, verkkopeleissä ei yleensä edes ole eri sarjoja naisille ja miehille, mutta kuten Miisa kokemuksesta tietää, naisia ei silti peleissä aina katsota hyvällä.

Tämän näkisin mielelläni muuttuvan – jos lapsenne pelaa (tai pelaatte itse), niin kannustan tekemään heille selväksi, että nimimerkin takaa solvaaminen on sekä pelkurimaista että keskenkasvuista.

Dota 2 jopa ohjeistaa pelaajia: "Remember: everyone has bad games. Everyone makes mistakes.", ja tappion syy löytyy yleensä peilistä, ei niinkään kanssapelaajan haarovälistä.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, joka on pelaava egalitaristi

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu