Tehdään oikeudenmukainen eläkeratkaisu

ELÄKEKESKUSTELUSSA kytee sukupolvien sota. En haluaisi sotia, ja ehdotan rauhanomaista ratkaisua. Eläkerahastot purettakoon, ja jokaiselle kansalaiselle vauvasta vaariin palautettakoon niistä sen verran kuin he ovat rahastoihin elämänsä aikana maksaneet – tuot­toineen tai ilman. Tämän jälkeen eläkeläiset voidaan siirtää yleisen sosiaaliturvan piiriin, ja koko eläkejärjestelmä (noin 500 miljoonan euron vuosittaisine hallintokuluineen) voidaan lakkauttaa.

Näin kukin olisi vastuussa omasta eläkesäästämisestään, mutta perälautana toimisi yleinen sosiaaliturva. Ratkaisun hyvä puoli olisi myös sen noin 180 miljardin euron ”kansalaisosingon” kysyntää ja työllisyyttä lisäävä vaikutus.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, jonka mielestä pyy on parempi pivossa kuin eläkekassassa.

***

Kirjoitus on alunperin julkaistu Helsingin Sanomien mielipidepalstalla:

http://www.hs.fi/paivanlehti/06122016/art-2000004895081.html

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu