Velallisten Tuki ry

Sain tänään yllätyskutsun kansanedustajien Elomaa ja Louhelainen emännöimään tapahtumaan Pikkuparlamentin kahvilaan. Kutsun taustalla oli aikaisempi kirjoitukseni Aktiv Hansa ja Koiviston konklaavi ja ehdin nopeasti jutella Velallisten Tuki ry:n puheenjohtajan Liisa Mariaporin, sekä varapuheenjohtajan Hilkka Laikon kanssa.

Mariaporin saatatte muistaa siitä, että hän kirjoitti aikoinaan kirjan Verottaja Tappolinjalla, jonka kaikki tallenteet Raahen käräjäoikeus määräsi valtiolle luovutettavaksi eli tuhottavaksi, sekä kirjan kirjoittajan Liisa Mariaporin ehdonalaiseen vankeuteen – Mariapori vei asian Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimeen ja voitti.

Velallisten Tuki ry:n taustalla on siis 90-luvun velallisten kaltoinkohtelu, mutta myös tuoreemmat velalliset ovat enemmän kuin tervetulleita joukkoon. Pikkuparlamentin kahvila oli täynnä ihmisiä, ja useampaan kertaan kuulimme omakohtaisia kertomuksia siitä, kuinka varallisuus on myyty velkojan toimesta alihintaan, mutta velat jäivät, siitäkin huolimatta että myyty varallisuus oli velkojen panttina.

Itse paneeli keskittyi enemmän velkaongelmien jälkihoitoon, vaikka pajatso on selvästi rikki – elämme käytännössä nollakorkojen maailmassa, mutta maksuhäiriöt lisääntyvät tasaisesti. Jos korot tästä nousisivat, niin tilanne muuttuisi täysin mahdottomaksi.

Joka tapauksessa, olit tuore velallinen, tai jo vuosikymmeniä harjoitellut, niin kannattaa liittyä Velallisten Tuki Facebook-ryhmään, tätä kirjoittaessani siellä on jo 2186 jäsentä, ja määrä kasvaa tasaisesti – mielelläni näkisin joukkovoimaa myös sillä kansanosalla, jolla ei ole varaa maksaa lobbaamisesta.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, jonka mielestä velka ei ole varallisuuden esiaste.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu