Kunta-, maakunta- ja eduskuntavaalit samalle päivälle

Päätöksiä ei voi siirtää aina seuraavien vaalien yli (HS 11.12.2016) kirjoittaa Erkki Virtanen, ja olen itsekin aikaisemmin tästä kirjoitellut:

"…syy siihen että maamme on näinkin kurjassa taloudellisessa tilanteessa johtuu merkittäviltä osin hallintomuotomme kyvyttömyydestä ratkaista ongelmia riittävän nopeasti, käytännössä ongelmien ratkaisu pyritään aina siirtämään seuraavien vaalien jälkeiseen aikaan." (Puheenvuoro 13.9.2015)

Ratkaisu tähän ongelmaan voisi löytyä vaalikausien pidentämisestä, lyhentämisestä, tai ainakin synkronoimisesta – sekä kunta, maakunta että eduskuntavaalit pitäisi järjestää samaan aikaan.

Mutta kenelle tätä voisi ehdottaa, tai laajemmin, minkä instituution tehtävä on kehittää demokratiaamme toimivampaan suuntaan?

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, jonka mielestä poliitikkojen ei pidä taistella kehitystä vastaan.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu