Korkokatto laajenee vihdoinkin, mutta se ei riitä

Kirjoitin kesällä 2016: "Kun eduskunta vuonna 2013 asetti korkokaton alle 2 000 euron pikavipeille, se oli periaatteessa hyvällä asialla, mutta joko ymmärrys tai uskallus loppui kesken."

Tänään törmäsin ilokseni artikkeliin Korkokatto leviää pian kaikkiin kuluttajalainoihin (KL 3.1.2017):

"Kuluttaja-asiamies teki viime syksynä oikeusministeriölle lakialoitteen korkokattosääntelyn kiireellisestä laajentamisesta kaikkiin kuluttajaluottoihin, kun tällä hetkellä 50 prosentin korkokatto koskee vain alle 2 000 euron luottoja ja limiittejä."

Koska kuluttaja-asiamies ilmeisesti lukee kirjoituksiani, niin älkää lopettako tähän vaan jatkakaa niin pitkälle kuin uskallus riittää:

"Kuluttajaliiton johtava lakimies näkee sanktion ainoana vaihtoehtona puuttua pikavippien jättikorkoihin: ellei luotonmyöntäjä ole varmistunut velallisen maksukyvystä, luottoa ei voisi periä. …Nykyistä lainsäädäntöä Sario pitää riittävänä. Kuluttajansuojalainsäädäntö lähtee siitä, että velkojan on varmistuttava velallisen maksukyvystä." (Yle 2.1.2016)

Tämän lisäksi paikallaan olisi myös parantaa velallisen asemaa perintätoimessa – eräs merkittävä parannus mielestäni olisi, että perintä ilman alkuperäistä laskua liitteenä on laiton.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, jonka mielestä 110 uutta maksuhäiriöistä päivässä on liikaa (SK 5.12.2016)

***

Aikaisempia kirjoituksiani aiheesta velkaantuminen:

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228034-velkaantuminen-on-2000-…

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227528-velallisten-tuki-ry

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222331-aktiv-hansa-ja-koivisto…

http://amosahola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225282-henkilokohtainen-konkur…

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu