Suomalaisen ruuan puhtaus ja ruokarasismi

Olin entisen kollegani kanssa hiljattain tuopposella, hän on alunperin espanjalainen, mutta viettänyt jo suuren osan elämästään Suomessa.

Kun kysyin, että mitkä asiat Suomessa häntä hämmästyttävät, niin hän mainitsi termin, jota en ennen ollut kuullut: ruokarasismi.

Avainlippuja, ulkomainoksia ja "ulkomaiset marjat on keitettävä ennen käyttöä" lappuja – tämä laittoi ajattelemaan. Muistin että vuosia sitten törmäsin possupediaan, johon osa mielipidemuokkaukseen tarkoitetusta neljännesmiljoonasta oli ilmeisesti käytetty. Nopealla googlauksella "suomalainen ruoka" löytyy mm:

http://www.maistasuomi.fi

http://www.hyvaasuomesta.fi (http://www.ruokatieto.fi/:n alisivusto)

http://www.tiedostavakuluttaja.fi/

Sekä muita asialle omistettuja saitteja. Goebbels olisi luultavasti kateellinen siitä kuinka hyvin mielipidevaikuttamisessa on Suomessa onnistuttu.

Itseäni korpeaa se julkisen rahan määrä, joka näihin käytetään. Joko suoraan ministeriöstä, tai epäsuorasti MTK:n, ETL:n jne. toimesta maataloustukien kautta. Kyllähän me tiedämme että suomalainen ruoka on melko puhdasta (kts. kuvaliite), mutta tarvitseeko sen kertomiseen oikeasti laittaa niin näin paljon paukkuja?

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, joka mielellään maksaisi kotimaisesta ruuasta täyden hinnan, jos se alentaisi veroastetta.

***

Raportti, josta kuva on otettu löytyy täältä:

http://bookshop.europa.eu/en/the-2013-european-union-report-on-pesticide…

Sama tutkimus on tehty myös vuonna 2014:

https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/4611

Mutta sitä en yhtä kätevässä pdf muodossa löytänyt, ja kello alkaa olla paljon.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu