AY-liike äänestää seuraavasta pääministeristä

Tällä hetkellä näyttää hyvinkin mahdolliselta, että AY-liike pääsee valitsemaan Suomen seuraavan pääministerin ensi viikonloppuna:

"Voittopuolisesti AY-demarit asettunevat puoluekokouksessa kannattamaan Rinnettä, koska Harakka ja Tuppurainen ovat Hakaniemen linnakkeissa vielä melko tuntemattomia nimiä." (Yle 29.1.2016)

Mielestäni tärkein kysymys, joka olisi syytä puoluekokouksessa esittää, on puolueen kanta ammattiyhdistysliikkeeseen, sillä ainakaan ulkopuolisen silmin ei ole aina selvää, kumpi on hevonen ja kumpi on ratsastaja (Yle 16.3.2016).

Erityisen tärkeää tämä olisi myös Suomelle – yleissitovuuden poistaminen olisi Suomen työllisyysasteen kannalta merkittävin yksittäinen teko, ja etujärjestöpääministerin aikana näin ei tule tapahtumaan.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, jonka mielestä sopimusten pitäisi koskea vain sopijaosapuolia. Tämän lisäksi työntekijöiden aseman vahvistaminen työttömien kustannuksella on virhe.

***

Samoilla linjoilla on myös Turun yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskinen: Koko Suomen kattava työehtosopimus onkin laiton (US 8.6.2016)

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu