Kuntavaalit Helsingissä osa 4: Kruunuvuorensillalle tietulli

Yllättävä väittely Kruunusilloista Helsingin valtuustossa: ”Tämä esitys on lähinnä Pahkasikaa” (HS 1.3.2017) on huolestuttavaa luettavaa – Japanissa on rakennettu siltoja, jotka eivät johda minnekään, mutta Helsingin kaupunginvaltuusto saattaa pistää paremmaksi ja rakennuttaa sillan, jota ei voi käyttää.

Ajatus on ilmeisesti siis rakentaa silta niin kapeaksi, ettei sitä ole mahdollista ajaa henkilöautolla:

"Hän myös arveli, että jos silta rakennettaisiin autoille soveltuvaksi, sinne myös ajettaisiin, mikä taas huonontaisi joukkoliikenteen sujuvuutta." (Otso Kivekäs, Vihr)

Ehdotan tässä ja nyt, että entäpä jos rakentaisimme sillan niin, että sille mahtuvat myös henkilöautot, ja asetamme sillalle siltamaksun. Pankkikorttia tai trendikästä mobiilisovellusta vilauttamalla puomi nousee myös autoilijoille, ja jos heitä tuntuu olevan sillalla haitaksi asti, nostetaan hintaa. Tämä toimisi samalla Helsingille myös ruuhkamaksupilottina.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, jonka mielestä siltoja ei kannata polttaa ennen kuin ne on rakennettu.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu