Muuttoliike on luonnonvoima

Väykän pormestariehdokas Harri Lindell kirjoitti tänään blogissaan:

"Parempaa politiikkaa syntyisi pyrkimyksellä pitää koko Suomi tasaisesti asuttuna sekä säilyttämällä työpaikat/yritykset myös hajautettuna kautta koko Suomen. "

Tavoitehan on keskustapuolueen vanha tuttu, mutta laittoi ajattelemaan – kuvaliitteet osoittavat että trendi on globaali, mutta uskovat Harri & kumppanit todellakin että muuttoliike on käännettävissä, tai edes pysäytettävissä?

Jos eivät, niin kyse on äänestäjille valehtelusta, mikä on tietysti rumaa – jos uskovat, niin nuorena on saatettu sukeltaa naapurin katiskaan, sillä jos maailmassa ei ole yhtäkään maata joka siinä on onnistunut, niin miksi se onnistuisi täällä?

Vastaan on toki yritetty pyristellä, esim. tapaus Fimea:

"Lääkelaitoksen entinen ylijohtaja Hannes Wahlroos sanoo, että viraston alueellistaminen on huonon hallinnon merkkipaalu Suomessa." (HS 5.3.2017)

Mutta jokainen yritys on ollut kaivoon veden kantamista, ei se siellä pysy, ja maksaa pitkän pennin – käytännössä nämä toimet vain hidastavat muuttoliikettä muutamalla vuodella.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, joka ei usko, että vääjäämätöntä vastaan kannattaa taistella – ainakaan veronmaksajien varoilla

***

PS. tällä kertaa on helppo osoittaa minulle, että olen väärässä. Näyttäkää vain maa, jossa muuttoliike on kaupungeista maalle.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu