Kuntavaalit Helsingissä osa 5: Pormestari- vai valtuustovaalit?

Vaalityön tuoksinassa minua on lähestynyt aiheesta pormestarivaalit useampikin valtapuolueen ehdokas – viestin sisältö on ollut pähkinänkuoressa "Ähäkutti, kai te Liberaalipuolueessakin ymmärrätte että näissä vaaleissa äänestetään pormestarista, eikä valtuustosta."

Tämä järjestely sopii sekä Kokoomukselle, Vihreille että SDP:lle – riippumatta siitä kuka heistä lopulta voittaa, jokainen pormestariääni on valtuustossa kotiinpäin. Ei siis ole yllätys, että Kärkinimet sanoutuvat irti suhmuroinnista: kuntavaalien voittajasta tulee Helsingin ensimmäinen pormestari (HS 7.3.2017)

Tokihan me Liberaalipuolueessa ymmärrämme tämän, mutta haluamme silti antaa vaihtoehdon niille, jotka ovat saaneet tarpeeksensa näennäisdemokratiasta.

Ensi kerralla pormestarista olisi tosin hyvä äänestää suoraan, tälläinen vaalien koplaaminen on demokratian hengen vastaista.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, jonka mielestä kuvaliite on tällä kertaa erityisen naseva.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu