Kokouspalkkiot minuuttipohjaisiksi ja leikkuriin

Olen työskennellyt kahdeksan vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa, ja jos kokouskäyttäytymisestä pitäisi nostaa yksi asia pöydälle, se olisi kollegojen ajan arvon ymmärtäminen. Tätä vasten Tampereen kaupunginvaltuuston kokous on kamalaa katsottavaa – jos demokratia on tätä, niin antiikin kreikkalaiset tekivät pahan virheen.

Jotta tämäkään kirjoitus ei jäisi pelkäksi naukumiseksi, niin ehdotan korjaavaksi toimenpiteeksi kokouspalkkioiden pienentämistä kokousten pidentyessä. Ts. jos kokous on paketissa (kaikki kohdat käsitelty, eikä niitä siirretä ensi kokoukseen) tavoiteajassa tai alle, valtuutetut saavat Tampereella 180 euron palkkionsa (aamulehti 26.10.2016), tästä eteenpäin tuo palkkio kutistuu vaikka viidellä eurolla per minuutti. Nyt kannustimet ovat päinvastaiset, lisäkestosta saa lisäpalkkion. 

Aamulehden uutisessa osataan myös kertoa, että valtuutetut hyväksikäyttävät kokouspalkkiojärjestelmää, minuuttipohjaisella ja kokouksen keston mukaan pienevällä kokouspalkkiojärjestelmällä tämäkin epäkohta voidaan korjata.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, joka lupaa olla pitämättä yhtään turhaa puheenvuoroa valtuustossa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu