Vaalikoneista loppui asteikko kesken

Kunnallisvaalit ovat ohi, kiitän äänestäjiä annetuista 570 äänestä, joka on 70 enemmän kuin henkilökohtainen tavoitteeni. Tällä irtosi varavaltuutetun jakkara. Tulos oli odotettu, sillä kiitos Vihreiden puoluetoimiston, näissä vaaleissa ei Helsingissä vedetty Vapaavuoresta oikealta ohi. Valtakunnallisesti Liberaalipuolue saavutti tavoitteensa, sillä Espoossa läpi meni Juhani Kähärä, Liberaalipuolueen puheenjohtaja.

Helsingissä vaalien todellinen yllättäjä oli Feministinen Puolue, joka veti kaikista puolueista ronskisti vasemmalta ohi, ja tästä hienosta suorituksesta haluan puoluetta vilpittömästi onnitella – kannattaa tietysti kalastaa siellä missä kaloja on, eikä siellä, missä ei ole muita kalastajia (Liberaalipuolue on ainoa puolue, joka kannattaa pienempää julkista sektoria).

Nyt kun vaalien jälkeen katson Nolanin karttaa (kuvaliitteenä), niin tajusin, että vaalikoneet ovat viritetty hieman huonosti – pistemäinen tulos vasemmassa alakulmassa tarkoittaa sitä, että asteikko on loppunut kesken, ts. vaalikoneet eivät onnistuneesti mittaa kuinka vasemmistolaisia ja liberaaleja ehdokkaat oikeasti ovat. 

Eräs tapa korjata tätä on tehdä skaalautuvia kysymyksiä, esim. "Suomen julkissektoria pitää pienentää 100% <> kasvattaa 100%", tai muuten vain entisestään raflaavampia kysymyksiä, joihin entistä harvempi vastaa "täysin samaa/eri mieltä", esim: "Jokaisella on oikeus myydä itseään." Näin saadaan hajontaa sinnekin missä sitä ei nyt ole.

Puolueiden väliseen vaalitulokseen tämä ei välttämättä vaikuta millään tavalla, mutta nyt äänestäjillä voi olla vaikea löytää omaa ehdokastaan puolueiden sisältä, joten etua tästä olisi.

***

Seuraavat vaalit ovat maakuntavaalit, ja niihin valmistautuminen alkaa omalta osaltani jatkamalla kirjoittelua aina kun mielenkiintoisia aiheita tulee mieleen, sekä perehtymällä soteen sekä maakuntahimmeliin. Vaalikampanja toi puolueeseen paljon uusia jäseniä, toivotan teidät kaikki tervetulleiksi, ja kannustan muitakin Suomen ongelmien ratkaisemisesta kiinnostuneita liittymään Liberaalipuolueeseen ja tietysti ehdokkaaksi.

Otan omaksi henkilökohtaiseksi tavoitteekseni siitä huolehtimisen, että maakuntavaaleissa meillä on täysi lista – joko omasta takaa tai vaaliliittojen kautta. Omasta mielestäni (ei siis puolueen, eikä Hgin piirin virallinen kanta) hyvä kokoonpano yhteislistalle olisi kuntavaalivoittajat LIB + PIR + FP – näin äänestäjät pääsisivät valitsemaan onko pienpuolueiden painotus enemmän vasemmalla vai oikealla Uudenmaan maakunnassa.

Hyvää pääsiäistä toivottaen,
Amos Ahola
Liberaalipuolueen Helsingin Piirin puheenjohtaja

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu