Puolueet hyväksikäyttävät säätiölakia

Olen aikaisemminkin kritisoinut täällä säätiölakia, ja olen sitä mieltä, että varallisuuden kertyminen puolueille on kansakunnan kannalta yksiselitteisen haitallista:

Isännättömän rahan ongelma

Miten säätiö- ja yhdistyslakeja pitäisi uudistaa?

sekä erityisesti

Poliittiset säätiöt ovat maan tapa

Asiaan liittyen:

Perussuomalaisten tukisäätiö Uutissuomalaiselle: Halla-ahon perussuomalaisia ei aiota tukea (mtv3.fi, 21.6.2017).

Mielestäni Vistbacka voi pitää tunkkinsa, säätiön rahat pitää käyttää alkuperäisen tarkoituksen mukaisesti, eikä säätiön toimivalla johdolla pidä olla mitään päätösvaltaa asian suhteen.

Vrt. ennen kuolemaasi olet päättänyt että omaisuutesi käytetään korkeasaaren eläinten hyväksi (IS 22.10.2009), mutta säätiön haltuunsa ottaneet käyttävät perintösi omaksi ilokseen (TS 28.02.2017(?)). Sillä, että Soini ja Vistbacka ovat olleet persujen säätiötä perustamassa ei ole merkistystä, sillä Säätiö on perustajastaan erillinen oikeushenkilö, joka syntyy rekisteröimisellä (Finlex)

Laissa on omat pykälänsä säätiöiden sääntömuutoksille, ja PRH:n ei missään tapauksessa pidä sääntömuutosta nykylain puitteissa hyväksyä – ei edes sillä varjolla että RKP sai aikoinaan vastaavan koplauksen läpi: Kulturfondenin miljoonapotti RKP:lle ei uhkaa kulttuuriavustuksia (Yle 6.7.2010)

Perussuomalaisten tukisäätiön ongelma ratkeaa säätiön puheenjohtajaa vaihtamalla, puolueiden yleisesti harjoittaman säätiökoplauksen korjaaminen vaatii lakimuutoksia.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä puolueiden olemassaolon tarkoitus ei pidä olla varallisuuden kerääminen.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu