"The right person in the wrong place can make all the difference in the world."

Kansalaisten etua ei aja juuri kukaan, kun puolueet ovat lobbareiden käsissä – Kuka voisi muuttaa poliittisen pelin säännöt? (HS 22.6.2017) oli mielestäni parasta journalismia aikoihin, sillä se puuttui yhteiskuntamme mahdollisesti merkittävimpään epäkohtaan, eli eturyhmäpolitiikasta johtuvaan hallintokoneistomme kyvyttömyyteen ratkaista ongelmia – erityisen nasevalla huomiolla:

"ILMIÖNÄ edunvalvojien saama valta on levinnyt jo niin laajalle, että nykyisellä puoluerakenteella sitä voi olla vaikea muuttaa."

Omat syyni ruveta poliittisesti aktiiviseksi perinteisen puoluekentän ulkopuolelta löytyvät kirjoituksestani 8.4.2015:

"… johon kiteytyy syy miksi ns. perinteiset puolueet eivät minua kiinnostaneet: "Puolue ei aja minkään yksittäisen eturyhmän asiaa"."

Liberaalipuolueen yleisohjelmasta tämä löytyy kirjattuna näin:

"Suomessa ylintä valtaa käyttää vaaleilla valittu eduskunta, eikä sen tule ulkoistaa valtaa muille tahoille, kuten työmarkkinajärjestöille."

 

Tykki on siis kohdistettu jo oikeaan kohteeseen, mutta ruutia pitää olla merkittävästi enemmän että jokin voi todella muuttua. Tähän vaaditaan toki kansan mandaatti, eli vaalivoitto, mutta Perussuomalaisten hajoaminen osoitti, että toinenkin keino on olemassa – eli loikkarit.

Liberaalipuolue toivottaa tervetulleeksi kaikki arvo- ja markkinaliberaalit, jotka kokevat olevansa ahtaalla omissa puolueissaan. Meillä ei ole tarjota ns. ison talon etuja, kuten poliittisia palkkiovirkoja, mutta jos tavoitteesi on korjata tämä maa, niin se voi onnistua meillä helpommin kuin edunvalvontapuolueissa.

Ystävällisin terveisin,

Amos Ahola

Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, varavaltuutettu

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu