Ministeri kannattaa verotusoikeuden luovuttamista yrityksille

Ministeri apteekkien vapauttamista puoltavista: "Se on tällaista markkinaliberalismia" (KL 10.7.2017) on tämän kesän pohjanoteeraus:

"Ehkä ei. Mutta minusta on harmillista, että ne, jotka kannattavat markkinaliberalismia… Kun pitäisi keskustella, miten turvataan hyvinvointi pienituloiselle. Että hänellä säilyisi esimerkiksi pitkäkestoinen lääkitys."

Minusta on harmillista, että ministeri ei ole huolissaan siitä, että Suomi sallii joillekin yksityisesti omistetuille yhtiöille oikeuden verottaa kansalaisia.

Paradoksaalista kyllä, juuri tästä markkinaliberalismia usein syytetään (AL 24.04.2017) – näin markkinaliberalismista on Suomessa syntynyt ilmestyskirjan peto, joka sekä luovuttaa julkiset palvelut yksityisille, että vie lääkkeet pienituloisilta.

Tässä markkinaliberaalina kuitenkin ilmoitan, että niiltä osin kuin yhtiöillä on verotusoikeuteen verrattava status (=ala ei ole kilpailtu), esim:

Analyysi: Hinnankorotuksilla asiakkaat suututtanut Caruna jatkaa verosuunnittelua – veroprosentti 0,28 (Yle 9.7.2017), on parempi että ne omistetaan julkisesti kuin yksityisesti.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, jonka mielestä keskivertoministerin ymmärrys ei tässä maassa ole sillä tasolla mitä pitäisi.

PS. apteekkikysymys ratkeisi edelleen parhaiten sillä, että jokainen nuhteeton proviisori saa perustaa apteekin minne haluaa, ja lääketaksan sijaan säädettäisiin lailla kattohinta. Jos tämä on liian oikeistolainen ratkaisu, niin ehdotan että sosialisoimme koko apteekkijärjestelmän julkisesti omistetuksi.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu