Perustulo rautalangasta

Perustulo nousi aiheeksi SuomiAreenalla (Puheenvuoro, Juha Hämäläinen 13.7.2017) pisti silmään, hyvän kirjoituksen liitteenä oli kuva, jonka olin aikaisemminkin nähnyt (liite 2), se perustuu pitkään kiertäneeseen ja myös Wikipediasta löytyvään kuvaan (liite 3).

Olen pitkään miettinyt, että miksi perustulolla on niin paljon vastustajia, ja ainoa selitys jonka olen keksinyt on se, että sitä ei ymmärretä. Osasyynä tähän ovat nämä harhaanjohtavat kuvat, joiden mukaan perustulo pienenisi tulojen myötä, eikä pienistä tuloista maksettaisi veroa lainkaan.

Siispä avasin paintin ja yritin selventää asiaa paremmin, neljäs yritys on mielestäni selkein, mitä mieltä sinä olet?

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, jonka mielestä perustulo olisi paras mahdollinen peruskivi sosiaaliturvalle. Tämän peruskiven lisäksi tarvitaan kuitenkin myös harkinnanvaraisia tukia.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu