40 000€ lainaa ilman vakuuksia – katso kuva!

Uusi luotto­rekisteri saa kannatusta finanssisektorilta – Olli Rehn: ”Olen tietoinen sosiaalisista ongelmista, joita häiriömerkinnöistä seuraa” (HS 13.8.2017) on varsin ajankohtainen, viime viikolla postiluukusta kolahti kuvaliitteenä oleva kirje (tästä isompana), jossa tukholmalainen Nordax pankki hyvää hyvyyttään tarjosi minulle lainaa (ehdot pienellä alimpana kirjeessä):

"Voit hakea lainaa, mikäli täytät perusvaatimukset:

23-69 vuotias. Säännölliset, vähintään 16000€ vuositulot. Olet asunut Suomessa vähintään 3 vuotta. Ei merkintää maksuhäiriöistä. Yli 40 000€ luotolle vaaditaan rinnakkaishakija. Nordax ei tarjoa lainoja, joiden tarkoitus on rahoittaa omistus-tai asumisoikeusasunnon tai tontin hankkiminen tai säilyttäminen"

16 000€ tuloilla 40 000€ vakuudeton laina, todellinen vuosikorko 7,9%-18,9%, päälle 10 000€ lisälainaa jos saat elämänkumppanisi puhutettua mukaan velkahirteen.

Mitään järkeähän tälläisten tarjousten lähettämisessä ei-holhouksenalaisille ja laskutaitoisille ei ole, joten syyttävä sormeni osuu tällä kertaa kouluun – jos päästätte yhdenkin lapsen läpi peruskoulusta ilman että hän ymmärtää koron käsitettä (TS 24.4.2016), lopputulos on hänelle sama kuin jos opettaisitte että kaikkia metsän sieniä voi syödä.

Poliitikot voivat helpottaa tilannetta siirtämällä velkaantumisen riskiä velalliselta velkojille, mutta vielä suurempi merkitys on oman talouden hallinnan opettamisella kaikille kansalaisille.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, jonka mielestä positiivinen luottorekisteri on pieni askel oikeaan suuntaan.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu