Massavalvonta on vastustajan aliarviointia

Sun Tzu kirjoitti aikoinaan (~500eaa) teoksessaan Sodankäynnin taito:

"If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles. If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat. If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle.”

Tätä vasten on hyvä peilata tämänpäiväistä Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua (HS 22.08.2017):

"Terrori-iskuja on mahdotonta estää vedenpitävästi. Monissa valtioissa on tapahtunut hirvittäviä terrori-iskuja, vaikka viranomaisilla on oikeus rajoittaa perus- ja ihmisoikeuksia huomattavasti laajemmin kuin Suomessa."

Orwellilaisen massavalvonnan hyödyt perustuvat virheelliseen olettamukseen, että terroristit ovat keskivertoa typerämpää sakkia, jotka käyttävät keskinäiseen viestintäänsä keinoja, jotka ovat valvottavissa.

Viimeinen vuosikymmen on yksiselitteisesti todistanut että näin ei ole. Tästä syystä en itse kannata massavalvontaa keinona terrorismin torjuntaan. Jos hallituksellamme on muita syitä kannattaa massavalvontaa, kuten sensuuri tai rikollisten jahtaaminen, niin soisin ne lausuttavan ääneen keppihevosella ratsastamisen sijaan.

Tehokkaampiakin keinoja terrorismin kitkemiseen on olemassa.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja, ja varavaltuutettu, joka pyrkii voittamaan taistelematta.

 

PS. Ajatus tähän kirjoitukseen syntyi siitä, että eräs yhteiskuntamme merkittävimmistä epäkohdista johtuu siitä, että valtaosa kansalaisistamme ei ymmärrä miten eläkejärjestelmä toimii. 

Lukiessani yllälinkitetyn HS:n jutun kommentteja tiedostin että massavalvonnan osalta on vaara että syntyy vastaavanlainen väärinkäsitys – jos yhteiskunta kuvittelee että massavalvonta tuo turvaa, se keskittyy siihen ja ongelmat jäävät ratkaisematta.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu