Miksi VATT kehuu nykyistä asumistukijärjestelmää?

Tutkija: Asumistuen ja vuokrien nousun välinen yhteys on melko pieni (TS 2.9.2017) on mielestäni väärä johtopäätös, joka nojaa tähän tutkimukseen (HS 31.5.2017).

VATT:in tutkimusjohtaja Essi Eerola osoitti tutkimuksessa sen, että asumistuissa olevat porrastukset eivät heijastu yleiseen vuokratasoon, mutta samalla myönnettiin, että "Tulokset eivät kerro esimerkiksi siitä, nostaako asumistukijärjestelmä jo sinänsä yleistä vuokratasoa."

En tiedä mikä syy Eerolalla on puhua nykyisen asumistukijärjestelmän puolesta:

"Itse pidän parempana nykyistä järjestelmää, koska se rajoittaa vähemmän sitä, minkälaisen asunnon voi valita, sanoo asumistukijärjestelmää tutkinut Eerola."

Järjestelmä maksaa melkein kaksi miljardia vuodessa (HS 15.2.2017), ja siitä hyötyvät vain vuokranantajat.

Kannustaisin VATTia tutkimaan mitä vaikutuksia olisi asumistuen rahoituksen siirtämisessä valtiolta kunnille (AA 8.10.2016), tai perustulojärjestelmään (AA 3.8.2017) siirtymisellä.

Nyt tutkimusaiheet ja metodit tuntuvat olevan valittu niin, että tulokset saavat nykyisen järjestelmän näyttämään hyvältä.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä asumistuki on haitallisin tukimuoto.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu