Kiitos Seura-lehti, Sitra olikin jäänyt minulta huomaamatta

Lueskelin lapsena Seuraa mökillä, ja muistan sen harmittomana viihdelehtenä. Tänään meinasi mennä teet rinnuksille kun luin Puoluetyö ja Bryssel pätevöittivät Olli Rehnin puolison Sitran maa- ja ruokatalousasiantuntijaksi (Seura.fi 4.10.2017).  Merja Rehnin firman liikevaihto kuvaliitteenä, itse jutussa osataan kertoa mistä 2016 tulot tulivat:

"Viime vuoden toukokuun viimeinen päivä lähti Ekrive Oy:stä Sitralle tarjous, jossa yrityksen konsultti kertoo: ”Haluan olla keskeisesti mukana SITRA:n Tulevaisuuden maatalous -hankkeessa.”

Konsultti lupaa tutustua tutkimuksiin, väitöksiin ja lehtiartikkeleihin ja haastatella 10–15 ”keskeistä maaseutuasiantuntijaa”.

Konsultin hintapyyntö on 15 000 euroa + alv, mikä näkyy menneen parin viikon kuluttua solmitussa työn tilaussopimuksessa läpi."

Itse laskutettavaan työhön sisältyi mm. oman puolison haastatteleminen.

Rehnin tapaus ei ole ainoa mielenkiintoinen Seuran juttu – toissapäivänä törmäsin Ministerikalenteri avaa lobbauskuviota: yksityiset terveysfirmat pääsivät helposti ministeri Laura Rädyn puheille  (Seura.fi 11.10.2017). Luin myös läpi Sitra kasvattaa kansakunnan hyvinvointia tarjoamalla poliitikoille kovapalkkaisia työpaikkoja (Seura.fi 16.3.2017)

Molemmat kääntelevät tunkiota huolella – onko Seurasta huomaamattani tullut suomalaisen tutkivan journalismin keihäänkärki?

Oli miten oli, kiitos Seuralle – jatkan Sitraan (ja Seuraan!) tutustumista, ja näyttää siltä että lisään Sitran omalle leikkauslistalleni – Suomi ei tarvitse suojatyöpaikkoja entisille poliitikoille, eikä keikkaa heidän lähipiirilleen.

Samaan hengenvetoon totean, että Olli Rehniä en halua nähdä missään merkittävässä virassa enää koskaan.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka on päättänyt lopettaa maan tavan, ennen kuin se lopettaa hänet.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu