Kaalimaan pässiä on turha haukkua

Ministerit Mattila ja Risikko: Ongelma­pelaamiseen pitää puuttua, ja peliautomaattien sijoittelua voidaan muuttaa lailla (HS 28.10):

"”Peräänkuulutan vastuullisuutta yhtiöltä [Veikkaukselta]. Heidän tehtävänä on myös pelihaittojen estäminen”, Risikko totesi lauantaina.""

Aivan turha kehottaa pässiä vahtimaan kaalimaata paremmin, syylliset löytyvät peilistä.

Peliongelmien täydellinen ratkaisu on vaikeaa, mutta niiden merkittävä lieventäminen on triviaalia – Risikko ja Mattila lisätköön Arpajaislakiin pykälän, jonka mukaan jokaisen rahapelin on vaadittava tunnistautumista, ja Veikkaus Oy:n vastuulla on sakon uhalla estää yli 30 euron kuukausittaiset tappiot.

Pidemmällä aikavälillä rahapelimonopoli kannattaa purkaa ja siirtyä lisenssimaksujärjestelmään, mutta jättää lakiin kaikille toimijoille velvoite yhteisestä tunnistautumisesta ja tappiokatosta.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka on liberaaliudestaan huolimatta valmis rajoittamaan tyhmyysveron tuottoa.

***

PS. Veikkauksen edunsajaat löytyvät täältä:

https://www2.veikkaus.fi/edunsaajat/edunsaajakartta2016/ (kuvaliitteenä osa heistä)

 

Aikaisempia kirjoituksiani aiheesta

Rahapelaaminen on moraaliton verotuksen muoto (06.11.2016)

Pelaaminen kortin taakse, tai rahapelimonopoli purettava (11.04.2016)

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu