Vaalit ilman todellista vaihtoehtoa ovat haitallisia

Seppo Varjuksen kolumni: Sauli Niinistön jälkeen Suomea odottaa rappio – romahdus alkoi jo vuonna 2012 (IS 4.11.2017) on pääpiirteittäin oikeassa, mutta romahduksen alkamisajankohdasta olen eri mieltä. Mielestäni ongelman siemenet kylvettiin vuosituhannen vaihteessa kun presidentin valtaoikeuksia kavennettiin (AA 8.1.2017), jota Nallekin hiljattain komppasi:  ”Valta haihtui savuna ilmaan Suomessa” ­– Björn Wahlroos vaatii presidentille lisää lihaksia (US 23.10.2017)

Lopullisesti kuilun yli mentiin mielestäni Tarja Halosen aikana – lautaskiista, Ottawan sopimukseen liittyminen ja Suomen ulkopoliittisen imagon rappio (IS 19.01.2012) saivat monet äänestäjät ajattelemaan "Ei enää koskaan", ja äänestämään ns. varman päälle.

Demokratian vahvuus on useiden vastakkaisten mielipiteiden esiintuomisessa, joista demokraattisen prosessin myötä syntyy sekä suunta että sen saavuttamiseksi tarvittava muutos. Niinistön saavutettua Kekkosen aseman, tämä prosessi on nyt jäissä, ja kansakunta jatkaa valitsemallaan tiellä – ilman todellista dialogia sen suunnasta.

Olisin kovin mielelläni nähnyt Elina Lepomäen Kokoomuksen presidenttiehdokkaana, tämä olisi ollut mahdollista koska Niinistö on ehdokkaana kannattajakorttien voimin. Näin ei kuitenkaan tapahdu, koska Kokoomuksen valtaapitävät pelkäävät rakenteidensa murtumista jos Lepomäkiläisyys saa enemmän kannatusta puolueessa.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä vaalit ilman todellista vaihtoehtoa eivät ole vain turhat, vaan myös haitalliset. 

PS. Niinistö on mielestäni edeltäjäänsä moninkertaisesti parempi presidentti, mutta se ei vielä riitä.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu