Valehteliko Sipilä sinulle, Sauli Niinistö?

Olen aikaisemmin kirjoittanut, että elämme työksemme valehtelevien aikaa (AA 28.08.2016) – tässä maailmassa saattaa pääministeriltäkin herkästi unohtua, että valehteleminen ei kuitenkaan ole sallittua kaikissa tilanteissa:

Valehtelusta syytetty Sipilä pitää kiinni kannastaan: Perus­suomalaisten halkeamiseen ei varauduttu – hallitus­pohjan venyttämistä loikkareilla pohdittiin kuitenkin etukäteen (HS 11.11.2017).

Media kantaa kiitettävästi korsia kekoon hallituksen kaatamiseksi, mutta formaalia mekanismia siihen Suomella ei presidentin valtaoikeuksien kaventamisen myötä meillä enää ole (AA 08.01.2017).

Epäformaali metodi meillä saattaa kuitenkin olla:

Sauli Niinistö paljasti Porissa: Sipilän U-käännöksen syynä eri näkemys presidentin kanssa (Yle 12.07.2016):

"Miten hallitus neuvotteluja käy ja hakeeko se eroa vai ei , se ei ole presidentin toimivaltaa. Mutta jos minulta kysytään tai jos halutaan että minä annan jonkinlaisen siunauksen niin silloin minun on pakko esittää oma mielipiteeni…"

Siispä kysyn tasavallan presidentiltä, että onko pääministerillä tuoreimman tiedon valossa hänen luottamuksensa vai ei? Mahdollinen eduskunnalle valehtelu on vakava asia, mutta niin on presidentillekin.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä valehtelu ei kuulu politiikkaan.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu