Voiko Väyrystä olla ikävä?

Tein Helsingin Sanomien presidentinvaalikoneen (tulos liitteenä), ja mieleeni palasi Bruno Bozzetton mainio animaatio Italians vs Europeans:

Tarkalleen ottaen kohta 2:08, jossa kuvataan eroja vaaleissa. Suomi eroaa tosin Italiasta siinä, että enemmistö vetää salkoon vaaleissa hävinneen lipun. 

Näin voi mielestäni päätellä Nolanin kartan vasemmassa alakulmassa olevasta ruuhkasta, joka on muodostunut edellisen kakkossijan haltijan Haaviston ympärille.

Peliteknisesti tuo on tietysti tyhjä arpa, vaikka se kuntavaaleissa (AA, 13.04.2017) toimiikin mukavasti, niin presidentinvaaleissa toiselle kierrokselle ei todennäköisesti pääse nahistelemalla punavihreistä äänistä.

Tästä syystä ennustan, että Niinistö voittaa Huhtasaaren toisella kierroksella luvuin 65-35, ellei sitten jo ensimmäisellä kierroksella (epätodennäköistä).

 

Mielestäni Liberaalipuolue teki oikean päätöksen ollessaan asettumatta yhdenkään ehdokkaan taakse. Se on kannanotto sen puolesta, että yksikään ehdokas ei edusta puolueen arvoja riittävän hyvin.

Jokunen ääni saattaa puolueesta Torvaldsille mennä, mutta itse aion jäädä kotiin.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohjaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä vaalit ilman todellista vaihtoehtoa ovat haitallisia

PS. Myös videon 2:28 on kuvaava, siltä osin Suomella ja Italialla ei juuri eroa ole

PPS. Toisella kierroksella lupaan äänestää Väykkää vastaan

 

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu