De nada, huoltovarmuuskeskus

Valtio ja pankit riitautuivat kriisiajan maksujärjestelmän rakentamisesta – virkamiehet uhkailleet pakkolailla: ”Ei tarkoitus tehdä Mersua, Ladakin riittää” (IL 3.12.2017):

"Rahoitusjärjestelmän toimivuudesta vastaavat viranomaiset eli Suomen Pankki ja valtiovarainministeriö ovat varsin äskettäin havahtuneet tosiasiaan, että Suomessa ei ole ongelma- ja kriisitilanteita kestävää kansallista varajärjestelmää.

Valtio vaatii pankkeja rakentamaan poikkeusolojen varajärjestelmät maksujen välittämiseksi sekä arvopaperiselvitykseen ja -todentamiseen. Asiaa on yritetty edistää kaksi vuotta vapaaehtoisesti, mutta pankit ovat olleet nihkeitä ja panneet hanttiin.

Pankit eivät esimerkiksi ole osallistuneet huoltovarmuuskeskuksen yhteydessä toimivaan rahoitusalan valmiuspooliin. Viranomaisten suositukset kansallisten turvajärjestelmien rakentamiseksi ovat kaikuneet kuuroille korville."

Kirjoituksestani Avoin kirje Huoltovarmuuskeskukselle – maksujärjestelmästä perusinfraa (AA 2.8.2015) on hieman yli pari vuotta, mutta mukava kuulla että harjoitus etenee – ainakin joten kuten, sillä pankit hanaavat vastaan.

Asian parissa puuhastelevat voisivat kuitenkin lukea muutkin kirjoitukseni aiheesta, sillä niistä löytyisi ratkaisukin ongelmaan: Keskuspankkitili kaikille (AA 6.6.2016)

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka ei nosta palkkaa huoltovarmuuskeskuksesta.

 

edit: Ongelma voidaan ratkaista myös kansallisella kryptovaluutalla (AA 13.09.2017)

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu