Mitä siitä kertoisin, kysyjille vastaisin?

Suomi täyttää 100 vuotta, mikä on arvaamattoman itänaapurimme varjossa kiitettävä saavutus – erityisesti tänään on tärkeää pohtia miten varmistamme että maa näkee myös 200-vuotispäivänsä?

Alla (tärkeysjärjestyksessä) asioita, joiden on mielestäni tapahduttava jotta mahdollisuudet siihen dramaattisesti paranevat:

Sosiaaliturvauudistus

Suomen on uudistettava sosiaaliturvajärjestelmänsä puhtaalta pöydältä, oma ehdotukseni on Aholan perustulomalli (AA 03.08.2017). Tämä kasvattaa työllisyysastetta sekä yrittäjyyttä.

Työmarkkinoiden vapauttaminen

Työmarkkinajärjestöjen valta on palautettava eduskunnalle (AA 17.03.2016) , sillä nykytilanteessa ne ajavat työssäkäyvien etuja sekä työttömien että maan kokonaisedun kustannuksella. Tämän jälkeen maassa on siirryttävä paikalliseen sopimiseen (AA 21.02.2016)

Koko maan asuttuna pitämisestä luopuminen

Maan sisäiset tulonsiirrot on minimoitava (AA 31.12.2016), sekä kaupungistumisen vastainen taistelu on lopetettava (AA 5.5.2015). Tämä johtaa maan kilpailukyvyn, ja sitä kautta elintason kasvuun.

Julkisen sektorin menojen kaventaminen

Suomen julkinen sektori on liian raskas, joka haittaa maan kilpailukykyä. Kannatan julkisen sektorin menojen pienentämistä (AA 04.07.2017) alkaen täysin turhista ja jopa haitallisista menoista (AA 15.08.2016) ja yritystuista (AA 26.09.2017)

Eläkeuudistus

Eläkekysymys on jo pari vuosikymmentä tikittänyt pommi, joka tulee laukeamaan ennemmin tai myöhemmin. Kannatan sen purkamista oikeudenmukaisin keinoin (AA 21.03.2016).

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka uskoo, että pitkällä aikavälillä työn tuottavuus ratkaisee minne valtioiden rajat piirretään.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu