Totuus ei pala tulessakaan

Arvi Lind Linnassa Ylelle: ”Luottakaa kotimaiseen mediaan!” (IL 6.12.2017) – haluaisin, mutta se on usein kovin vaikeaa.

Saara Juntusen Infosota julkaistiin jo 2015, mutta vaikuttaa siltä, että se on jäänyt liian monelta journalistilta lukematta:

Lapset ja alpakat joutuvat väistymään äärioikeistolaisen 612-kulkueen tieltä Töölössä – ”Ei voida taata turvallisuutta” (HS 5.12.2017)

Äärioikeisto syrjäytti lapset ja alpakat, järjestäjät tyrmistyivät – ”Pitääkö satavuotiaan Suomen kaduilla pelätä?” (IS 5.12.2017)

Lapset ja alpakat joutuivat väistymään soihtukulkueen tieltä – HJK tarjoaa stadioniaan tapahtuman käyttöön (IL 5.12.2017)

Erityisen "vuoden informaatiovaikutettu" palkinnon saa HS:n Pekka Torvinen kolumnistaan:

Kolumni: Öyhöttäjät arvelivat alpakoiden olleen salaliitto natseja vastaan, mutta natseja vastaan on olemassa vain liitto, ja sen nimi on yhteiskunta (HS 5.12.2017)

Puhtaat paperit saa vain Yle:

Oliko Töölöntorille suunnitellulla lastentapahtumalla vain tarkoitus estää 612-soihtumarssi? Järjestäjät kiistävät (Yle 4.12.2017) jättäen kysymyksen auki näin siirtäen tulkintavastuun tilanteesta lukijalle.

Järjestäjien vilpittömyys osoittautui valheelliseksi: Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle (HS 8.12.2017).

Oletan että ensi maanantai-aamun toimituspalavereissa on asian tiimoilta melko kireä tunnelma, mutta tässä on vakavampikin aspekti – jos kyseessä olisi ollut vieraan vallan vaikuttamisyritys (US 22.10.2015) niin Lappeenranta kuuluisi jo vainolaiselle, sen verran pahasti jäivät kotiläksyt toimittajilta tekemättä. Tällä kertaa ainoa vahinko oli muutaman populistipoliitikon aseistaminen (mm. Ville Niinistö, Emma Kari).

Poliitikoille totuus on sen verran abstrakti käsite, että heiltäpäin oikaisuja tuskin on tulossa, mutta peräänkuulutan ryhtiliikettä journalistikunnalta – olkaa puolueettomia ja tehkää taustatyönne kunnolla, siitä teille maksetaan. Jos olette puolueellisia, polttakaa pressikorttinne ja hankkikaa puoluekirja. Vain näin voi kotimainen media säilyttää uskottavuutensa.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä journalismin paradoksi on siinä, että puolueettomuutta tavoittelevalle alalle hakeutuvat ne henkilöt, jotka eniten haluavat parantaa maailmaa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu