Rahapelit aiheuttavat satakertaisesti enemmän ongelmia kuin limuviinat

Hoitoon hakeutuvat peliriippuvaiset pelaavat keskimäärin 470 euroa viikossa – laaja selvitys paljastaa rahapeliongelman todellisen luonteen (HS 11.12.2017) sivaltaa kansallista rahapelimonopoliamme asianmukaisesti.

Samaan aikaan kun päättäjämme vääntävät alkoholilain detaljeista (Yle 7.12.2017), sitä paljon pahempi ongelma ei herätä eduskunnassa lainkaan kiinnostusta:

"Suomessa on yli 120 000 rahapeliongelmaista, joiden pelaamisella on haitallisia vaikutuksia heidän ja heidän läheistensä elämäänsä. 

THL:n raportin mukaan ongelmapelaajien yleisin rahapeli on rahapeliautomaatti. Ongelmapelaajat pelasivat viime vuonna tyypillisesti lähes päivittäin jotain pelityyppiä, ja 84 prosenttia heistä pelasi rahapeliautomaatteja. "

"Peliklinikan asiakkaille tehdyssä kyselyssä paljastui ongelmapelaajien kärsimien haittojen moninaisuus. Lähes puolet heitä on ajautunut velkaongelmaan tai -kierteeseen. Joka kolmas heistä on joutunut turvautumaan toimeentulotukeen tai kirkon tai järjestöjen avustustyöhön. "

"Veikkaus käyttää tänä vuonna yli 50 miljoonaa euroa markkinointiin. Puolet rahapelaamisen ongelmiin apua hakeneista kertoo mainonnan lisäävän heidän pelaamistaan."

Tutkimuksen valossa painotan edelleen, että paras ja ainoa tehokas muoto vähentää rahapelaamisen haittoja on laittaa kaikki pelaaminen tunnistautumisen taakse (AA 11.04.2016). Tämän lisäksi rahapelien markkinointi on syytä kieltää – näin säästyisi 50 miljoonaa vuodessa, jonka Veikkaus voisi tilittää valtion kassaan.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä verotusta ei voi rahapeleja huonommin kohdentaa.

 

Aikaisempi kirjoituksiani rahapeleistä:

Kaalimaan pässiä on turha haukkua (AA 28.10.2017)

Rahapelaaminen on moraaliton verotuksen muoto (AA 06.11.2016)

 

PS. otsikon satakertainen on vähättelyä, todellisuudessa luku on luokkaa 10 000 kertaisesti.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu