Mikä on kaupungin vastuu aiheuttamastaan vahingosta?

KY-säätiön ydintehtävä on edistää opiskelijoiden asemaa, opiskelija-asunnoista on pulaa, ja samaan aikaan pääkaupunkiseudulla on toimistotilaa tyhjänä luokkaa miljoona neliötä. On siis luontevaa, että kauppatieteilijät haluavat muuttaa omistamansa kerrostalon takaisin opiskelija-asunnoiksiKaupunki kuitenkin haraa vastaan ja puolustaa toimistoja (Yle 10.1.2017)

Nyt tyhjillään olevaan kiinteistöön mahtuisi n.170 vuokra-asuntoa opiskelijoille – jos jokaiselle niistä arvioidaan erittäin konservatiivinen 500e/kk vuokra, ja oletetaan että alakerran liiketilojen vuokraaminen maksaa vastikkeet, virkamiesten mielivalta maksaa KY-säätiölle 85000 euroa kuukaudessa.

Oikeusvaltiossa kaupungin voisi haastaa oikeuteen sen aiheuttamasta vahingosta, mutta ei Suomessa – päätös on ja pysyy, saat lausunnon.

Helsingin varavaltuutettuna kannatan kyseisen kiinteistön käyttätarkoitusmuutoksen muuttamista opiskelija-asunnoiksi, ja laajemmin Helsingin kiinteistöjen käyttötarkoitusmuutosten sallimista asuinkäyttöön välittömästi ilmoituksella lupamenettelyn sijaan – se, mitä kiinteistöllä tehdään ei ole virkamiesten vaan kiinteistön omistajien asia. Jos toimistoista tulee pulaa, niitä voi aina tarvittaessa kaavoittaa lisää.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä virkamiesten pitäisi kohdella omaisuuttasi kuin omaansa.

 

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu