Nissisen viimeinen palvelus

“Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, minä en sitä silloin ajatellut” sanoi Matti Nissinen oikeudelle kun häntä syytettiin virkarikoksesta ostettuaan koulutuspalveluja veljensä yrityksestä vuosina 2010-2015. Tuomio napsahti (Yle 20.12.2017), tuli kenkää (Yle 24.1.2018) ja Helsingin Sanomat kirjoittaa, että "Nissinen nyt vain toimii kuten korkeat virkamiehet Suomessa toimivat." (HS 24.01.2018)

Nissisen väite ajattelemattomuudesta on ajallisesti siitä mielenkiintoinen, että hän ja muut pohjoismaiden ylimmät syyttäjät keskustelivat eettisistä ohjeista Ahvenanmaalla 18.-20.8.2014. Ilmeisesti tämän seurauksena valtakunnansyyttäjänvirasto julkaisi 6.10.2016 uutisen Eettiset linjaukset syyttäjälaitoksen työkaluksi:

""Elämme luottamuksesta. Epäeettinen toiminta rapauttaa luottamusta meihin ja on syvässä ristiriidassa syyttäjälaitoksen yhteiskunnallisen aseman kanssa. Työllä ja tuskalla ansaitun luottamuksen menettää kepeästi", hän toteaa. "On oikein välillä arvioida myös omaa toimintaa ja kysyä itseltään: onko tämä oikein?""

Itse eettiset linjaukset löytyvät täältä.

 

Matti Nissinen, olet tuomiosi saanut, työpaikkasi ja kunniasi menettänyt, mutta kysymykseni kuuluu, että haluatko mahdollisesti tehdä Suomelle vielä viimeisen palveluksen?

"Mä tunnen ihmisiä" – Jäsenkirjapeli uhkaa syrjäyttää pätevimmät huippuviroista (Yle 18.10.2015):

"Korkeimpien virkojen jakaminen ”hyvä veli” -verkostoissa uhkaa syrjäyttää pätevimmät johtajat poliittisesti sopivamman tieltä, sanovat valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen ja THL:n ylijohtaja Marina Erhola. Molemmat ovat huolestuneita eritoten tulevien sote-huippujohtajien poliittisista virkanimityksistä. Sekä valtakunnansyyttäjältä Nissiseltä että ylijohtaja Erholalta on joskus penätty puolueen jäsenkirjaa viranhaussa."

Jos sinulla on mustaa valkoisella jostakin, josta tämä maa pitäisi mielestäsi puhdistaa, niin nyt on sen aika. Hyvästä suorituksesta ansaitsee mielestäni patsaan, tai ainakin kunniamaininnan historiikkeihin.

Kuten blogikirjoituksesi Vain eettisesti vahva voi menestyä (6.10.2016) kertoo:

"Etiikkamme avainsanat ja näkökulmat saavat sisältönsä verraten väljästi kirjatuista suuntaviivoista. Olisi hienoa, jos ne eivät jäisi paperille, vaan muuttuisivat konkreettiseksi toiminnaksi."

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jolla on kaksi hyvää veljeä.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu