Voi syrjäseutuvähennys sentään

Lappiin ei tahdo löytyä työntekijöitä Suomesta – Lauri Väisänen haki kymmentä paikkaa, mutta yksikään firma ei suostunut vajaan 2 000 euron palkkatoiveeseen (HS 2.2.2018):

"Lapin yrittäjien Salon mukaan moni etelän asukki olisi halukas muuttamaan pohjoiseen työn perässä, jos työnteko olisi kannattavampaa. Yrittäjillä on ehdotus: valtio voisi myöntää syrjäseutujen työntekijöille verohelpotuksen."

Sana syrjäseutuvähennys oli minulle uusi, niin googlettelin asiaa:

Syrjäseutuvähennys estämään maaseudun autioitumista? (MTV3, 22.11.1997)

Selvitys esittää syrjäseutuvähennystä väestökatoa vastaa (MTV3, 18.12.2000)

Lapin liitto: Syrjäseutuvähennys Itä-Lappiin (Yle, 9.2.2005)

 

Ehdotus ei ole siis uusi, mutta onneksi kuolleena syntynyt. Terveiseni Lapin yrittäjille on, että lopettakaa syrjäseutuvähennyksen naukuminen.

 

Toinen ehdotuksenne:

"Lapin yrittäjien esittämään keinovalikoimaan kuulunee myös kolmansista maista saapuvan työvoiman tarveharkinnasta luopuminen."

on sen sijaan mainio. Tämän on havaittu toimivan myös ulkomailla:

"Vapaapäivinä emme tee juuri muuta kuin olemme ulkona" – Australia saa halpaa työvoimaa nuorista, jotka hakevat maasta seikkailua (Yle 21.1.2018)

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä kuvaliitteen kyltti osuu asian ytimeen.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu