Nousu on uusi normaali?

New Yorkin pörssi tuli alas ennätysrajusti – ”Wall Streetin pelottavin päivä vuosiin” (TE 5.2.2018) on tarpeetonta kohuotsikointia. Leikkimielinen 4,6% päivälasku Dow Jones indeksissa ei pääse edes lähivuosikymmenien top kymppiin, puhumattakaan 1987 mustasta maanantaista, jolloin Dow tuli päivässä alas 22,6%.

Pitkän aikavälin trendiä tarkastelemalla (kuvaliite) voisimme olla aivan realistisesti luvussa 15 000, kun päätöskurssi oli nyt 24 345. Tästä huolimatta media revittelee mitätöntä korjausliikettä kuin se olisi maailmanloppu.

Ihminen on erikoinen eläin, se pitää nousua normaalina, ja laskua poikkeuksena, vaikka laskut ovat seurausta noususta.

Nähtäväksi jää syveneekö kuoppa, säntäävätkö sijoittajat "halvoille" ostoksille, vai kuulemmeko pian keskuspankkien uusista toimista, joilla sosialisoidaan taas tappiot. Tätä blogausta kirjoittaessa paniikki ei ainakaan ollut vielä hälvennyt.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka mielellään näkisi enemmän markkinataloutta myös osakemarkkinoilla.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu