Puoluekurin orjat sorron yöstä nouskaa

"Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta." on tuttu lause, mutta kuinka usein pysähdymme miettimään sen todellista merkitystä?

Jotta kontrasti tulisi riittävän selväksi, perustuslaissamme voisi vaihtoehtoisesti lukea myös näin:

"Valtiovalta Suomessa kuuluu puolueille ja etujärjestöille, joita edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta."

Näin ei kuitenkaan ole, mutta silti yhden kansanedustajan päätös olla äänestämättä mielestään kansan etua vastaan on herättänyt spekulointia hänen tarkoitusperistään (HS 1.3.2018). Haluaisin tehdä kaikille selväksi, että kansan edun mukainen äänestäminen ei ole pelkästään kansanedustajan oikeus, vaan hänen velvollisuutensta.

Mikael Jungner kirjoitti tänään erittäin osuvasti: Ilmassa tuoksuu vallankumous. Lopulta vallankumouksellista Elina Lepomäen ulostulossa on kuitenkin vain se, että vieläkin on olemassa poliitikkoja, joilla on mahdollisuus tehdä itsenäisesti kansan edun mukaisia päätöksiä.

Niillä, joiden leipä ja palkkiovirat riippuvat puoluekurin noudattamisesta, tätä mahdollisuutta ei käytännössä ole. Kannustan kuitenkin jokaista kansanedustajaa äänestämään omantuntonsa mukaan, jos teitä on riittävän monta, rangaistusta ei tule.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka rakastaa vallankumouksen tuoksua aamuisin.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu