Pääministeri valehtee Nuorisosäätiöstä

Aki Haaro jättää Nuorisosäätiön – taustalla poliisitutkinta, Juha Sipilä: "En tiedä siitä mitään, hyvä jos tehdään oikeita ratkaisuja" (Yle 13.3.2018) on jatkoa toissapäiväiselle: Nuorisosäätiön hallituksella uusi puheenjohtaja, Perttu Nousiainen luopui tehtävästä (Yle 11.3.2018.

Jo oli aikakin – oIen käsitellyt Nuorisosäätiötä useampaan kertaan kirjoituksissani vuosien varrella, mm. Minkä nuorena varastaa, sen vanhana omistaa (AA 24.08.2016), ja paras olisi että häkki heilahtaa.

 

Sipilä valitsi tänään sanansa näin:

"Sipilä on puheenjohtajana ottanut etäisyyttä puolueen kanssa yhteistyötä tekeviin säätiöihin. Hän kiistää myös keskustan ja Nuorisosäätiön aikaisemmatkin kytkennät.

– Kun tulin puheenjohtajaksi, silloin määräsin, että kaikista säätiökytkennöistä eroon, ja se tehtiin. Ja sitä ennenkään ei tämmöistä kytkentää ole ollut."

Tässä yhteydessä on hyvä muistaa, että sekä Antti Kaikkoselle että Jukka Vihriälälle napsahti ehdollinen tuomio Nuorisosäätiön vaalirahoitukseen liittyen. (HS 30.1.2013, Yle 7.6.2016) Tästä huolimatta (tai tästä hyvästä) Vihriälästä tehtiin Keskustan kunniajäsen (IS 9.6.2016).

Pääministerimme siis yksiselitteisesti valehtelee, ja kannustan tutkivia journalisteja nyhtämään hänestä irti tarkan päivämäärän jolloin "säätiökytkentä" on katkaistu ja miten se käytännössä tapahtui.

 

Tässä maassa ei yksikään institutionaalinen rakennuttaja pärjää ilman poliittista tukea, sillä kaavoitus on tässä maassa ollut aina läpeensä poliittista – jos aihe kiinnostaa, kannustan lukemaan siitä lisää: Nuorisosäätiö edisti varattomien nuorten asumista hankkimalla lomaosakkeita Alpeilta (Seura 29.1.2016)

"Alppiasunnon hankinnasta oli alkuperäisvihjeen mukaan kulunut jo yli 20 vuotta.

Tuolloin yleishyödyllinen ja nuorison kohtuuhintaisen asumisen päämääräkseen ottanut Nuorisosäätiö olisi hankkinut Itävallan Alpeilta edustuspaikan, jonne olisi matkustettu edistämään nuorisoasumista hiihtämällä, golfaamalla ja samoilemalla vuoristossa. Mukaan olisi valikoitunut poliitikkoja, rakennusalan pomoja ja päättäviä virkamiehiä, usein perheineen.

”Oli Helsingin kiinteistöviraston korkea virkamies, oli Helsingin kiinteistölautakunnan puheenjohtaja, oli alppimaisema, oli alppiruusut, oli suomalainen korruptio parhaimmillaan.”

Huomioitavaa on, että Keskustan edellinen presidenttiehdokas Matti Vanhanen oli mukana päättämässä tuon alppiasunnon hankinnasta:

"”Heh, no se heh, muistan, että se piti myydä, koska se ei vastannut tarkoitustaan. Se ei ehkä ollut perusteltua.”"

 

Teille, joista tuntuu että meininki on parissa vuosikymmenessä parantunut, niin kannustan vilkaisemaan Koskelantie 72:ssa sijaitsevaa Nuorisosäätiön kohdetta nimeltä Kustaa Aadolfin Puisto. Se on rakennettu vuonna 2010 melualueelle, ja HS kirjoitti siitä osuvasti "Tämä asunto voi aiheuttaa kuulovaurion" (TS 27.5.2010)

Tuollaiseen paikkaan ei ilman korruptiota rakenneta. Epäselvää on vain se, että ketä kelohuviloissa tällä kertaa kestitettiin:

”Nuorisosäätiökonsernilla on olemassa lomaosaviikkoja Rukalla, Vierumäellä ja Katinkullassa."

 

Kirjoittajan on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä tunkiot pitää kääntää pohjalle saakka, ja näin ei Suomessa ole vielä tehty.

 

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu