Ehdotan patsasta Anders Blomille eduskuntatalon eteen

Väitöstutkimus: Taloudellinen eliitti saa sisäpiiritietoa, lobbaa lait ja hallitsee Suomea (Yle 28.3.2018) käsittelee yhteiskuntamme mahdollisesti haitallisinta valuvirhettä, eli korporatismia:

"Korporativismi (myös korporatismi) on poliittinen järjestelmä jossa lainsäädäntövaltaa käyttävät työnantajien ja työntekijöiden muodostamat ammattikunnat eli korporaatiot. Tällaista järjestelmää on sovellettu muun muassa Benito Mussolinin Italiassa sekä Francisco Francon Espanjassa." (Wikipedia)

Yleensä referoin alkuperäistä juttua tässä enemmän, mutta se ei toisi Andersin työlle oikeutta, siispä kannustan lukemaan suoraan Ylen artikkelinkin, ja itse väitöskirjankin jos intoa riittää.

Mediaa pyydän pitämään huolen siitä, että asiaa ei haudata, kuten epäilemättä moni tahtoisi. Vielä pidemmän aikavälin ratkaisu olisi pystyttää hänen kunniakseen patsas eduskuntatalon eteen – siihen sopisi kaiverruksena oikein hyvin Liberaalipuolueen yleisohjelmaankin kirjattu:

"Suomessa ylintä valtaa käyttää vaaleilla valittu eduskunta, eikä sen tule ulkoistaa valtaa muille tahoille, kuten työmarkkinajärjestöille."

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka pelkää edunvalvonnan koituvan Suomen kohtaloksi.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu