Taloussanomat antaa sijoitusvinkkejä

Lähihoitaja Sanna Kinanen, 30, keksi tavan tehdä rahaa – elää nyt vapaata elämää ja reissaa ympäri maailmaa (TS 8.4.2018):

"Kun Sanna Kinanen, 30, aloitti asuntosijoittamisen viisi vuotta sitten, hän hankki ensimmäisen sijoitusasuntonsa 100 prosentin velkavivulla eli täysin pankin rahalla."

Vantaalainen perheenäiti Sanna Spårman, 40, asteli neljä vuotta sitten pankkiin ja oivalsi, miten lyödä rahoiksi (TS 8.4.2018):

"Kun sain lisää tietoa, ostin velkavipua hyödyntämällä lisää sijoitusasuntoja ja parkkipaikkoja."

 

Samaan aikaan:

Ulosotossa olevien velkojen kokonaissumma kasvoi (TS 6.4.2018):

"Ulosottovelallisten määrä pysyi viime vuonna edellisvuoden tasolla.

Tilastokeskus kertoo, että ulosottovelan kokonaissumma oli kuitenkin kahdeksan prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin."

Kommentti: Täällä kansa velkaantuu liikaa – Suomi kuuluu riskiryhmään yhdessä Thaimaan kanssa (TS 25.10.2017)

 

Ajan henki on kieltämättä siinä, että otetaan maksimimäärä velkavipua ja sijoitetaan se punaiselle tai mustalle, mutta kannustaisin silti Taloussanomien viikkopalaverissaan pohtivan kuinka eettistä on tämän markkinoiminen – tai laittakaa edes loppuun disclaimer, että nykyinen korkotaso ei ole tae tulevasta korkotasosta.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka pelaa ruletissa aina mustaa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu