Liikenteen jatkuvat poikkeusjärjestelyt ovat vaarallisia

Nopeusrajoitukset kiristyvät Helsingissä – muutos vaikuttaa myös Suomen vaarallisimpaan kortteliin (HS 9.4.2018) on raakaa luettavaa, voit täältä (hel.fi) katsoa miten muutokset vaikuttavat omaan työmatkaasi.

Mielestäni tonttikatujen nopeusrajoitusten laskeminen 30 kilometriin tunnissa on ihan järkevää, mutta pääkatujen liikenteen hidastaminen ampuu helsinkiläisiä jalkaan. Hesarin mukaan HSL:lle uudistus kustantaa miljoonan vuodessa:

"Joukkoliikenteelle ajonopeuksien laskeminen aiheuttaisi HSL:n arvion mukaan lopulta noin miljoonan euron lisäkulut vuodessa."

Mutta minulle, eikä muillekaan hallintoalamaisille hukatusta ajasta syntyviä kustannuksia ei ole ilmeisesti kukaan laskenut.

Muutosta perustellaan turvallisuudella, ja HS linkkaa juttuun Maria Silvast asuu Suomen vaarallisimmassa korttelissa – koko maan riskialtteimmista risteyksistä kolme ympäröi pientä aluetta Taka-Töölössä (HS 26.9.2018) ja toden totta, tuosta usein kulkeneena voin sanoa että onhan alue todella hasardi. Pääsyy siihen ei kuitenkaan mielestäni ole ollut 50km/h nopeusrajoitus, vaan se, että kyseiset risteykset on revitty auki viimeiset niin monta kesää kuin muistan.

Nämä katutyöt jatkuvat edelleen, ja näkyvät myös yllä linkatussa artikkelissa.

Olen aikaisemmin ehdottanut täällä, että Helsinki voisi saada Tietyöt nopeammin pakettiin haittamaksuilla (AA 25.11.2016) – uskon että tällä olisi turvallisuuden kannalta yhtä merkittävä vaikutus kuin Helsingin nyt päättämä kategorinen nopeusten rajoittaminen. Tämän lisäksi oma ehdotukseni säästää sekä rahaa kaupungilta että aikaa kaupunkilaisilta.

Ylinopeutta ajavat ovat toki riskeinä nyt ja vastaisuudessakin, mutta lainkuuliaisten kansalaisten kiusaaminen ei tule poistamaan heidän riskikäyttäytymistään, vaan siihen tarvitaan poliisia.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka ei omista autoa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu