Miksi poliittiset toimittajat pelkäävät muutosta?

Toimittajat paheksuvat:

Kommentti: Hjallis Harkimon ero oli narsistinen farssinäytelmä (IS 19.4.2018)

Harkimo lorottaa antaumuksella kokoomuksen muroihin (US 19.4.2018)

Harkimon ja Jungnerin liike syntyi pohjimmiltaan oikeiston tyytymättömyydestä – samalla se on taivaan lahja Sdp:lle (HS 19.4.2018)

Samaan aikaan toisaalla:

Jälleen yksi eduskunnan konkari jättää politiikan (HS 19.4.2018):

"Sdp:n pitkäaikainen kansanedustaja Susanna Huovinen aikoo jättää eduskunnan. Hän perustelee päätöstään muun muassa sillä, että politiikka on muuttunut huonompaan suuntaan."

Englantilaisilla on sanonta "You can't have your cake and eat it", mutta sen merkitys ei mielestäni ole suomalaiselle toimittajakunnalle täysin auennut. Suomen politiikka on rikki (HS 24.1.2016), mutta se pitäisi ilmeisesti korjata venettä keikuttamatta.

Nyt Harkimo keikutti venettä, ja media ampuu hänet aamunkoitossa – joko SDP:n pelossa tai ihan vaan huvin ja urheilun vuoksi.

Kannustan politiikan toimittajia katsomaan peiliin, ja pohtimaan, että mistä muutoksen pelko itse kullakin kumpuaa, ja pohtimaan toista vieraskielistä sanontaa: "you've got to crack a few eggs to make an omelette"

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä hallituksen kaatuminen aina silloin tällöin on maalle kuin maalle hyväksi.

PS. toivotan Liike Nyt ry:n ja kaikki muut edistystä ajavat voimat tervetulleeksi.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu