Olisiko Suomessa tilaa uusille journalisteille?

Tänään heräsin siihen, että valtakunnan pääaviisin pääkirjoittajat eivät ole tehtäviensä tasalla:

Poliittisella kentällä olisi tilaa muutokselle, mutta olisiko uudelle puolueelle? (HS 20.4.2018):

"Tuoreita uutisia kannattaa kuitenkin katsoa myös poliittisen järjestelmän näkökulmasta. Jonkinlaiselle urbaanille markkinaliberaalille linjalle voisi hyvinkin olla tilausta joko nykyisten puolueiden sisällä tai jopa uutena puolueena…

Olisiko Suomessa tilaa vielä yhdelle puolueelle? Eduskunnassa on jo kahdeksan puoluetta, puoluerekisterissä niitä on 18. Vihreiden ja perussuomalaisten jälkeen yksikään uusi puolue ei ole saanut tukevaa jalansijaa Suomen puoluekentässä. Markkina­liberaalia linjaa ajaneet nuorsuomalaisetkin – 1990-luvun versio – kuihtuivat pois."

Puoluerekisterin 17 puoluetta löytyvät täältä: http://vaalit.fi/rekisteroidyt-puolueet, tällä detaljitasolla:

Liberaalipuolue – Vapaus valita r.p., Liberalpartiet – Frihet att välja r.p.
Rekisteröity 16.3.2016
Osoite: PL 27, 00560 Helsinki
Puh. 040 512 8503
puoluetoimisto(at)liberaalipuolue.fi
www.liberaalipuolue.fi

Vaikka pääkirjoittajilta ei kotiläksyjen tekemistä voi odottaa, niin tehdään tässä ja nyt selväksi, että puoluerekisterissämme olevan puolueemme ohjelma on varsin markkinaliberaali, emmekä tietääkseni ole kuihtumassa pois, vaan päin vastoin.

Tokihan voi väittää, että tukevaa jalansijaa ei ole vielä saatu, mutta asiaa ei helpota se, että meidät vaietaan kuoliaaksi.

Erikoistutkija Jenni Karimäki Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta vetää kuitenkin pohjat:

”Keski-ikäisistä, hyvin toimeen­tulevista kaupunkilais­miehistä ei vielä kansan­liikettä synny” – Tutkijan mukaan talous­liberaalien on vaikea saada laajaa kannatusta (HS 20.4.2018)

Hyväksyn sen, että minut 35 vuotiaana helsinkiläisenä lasketaan keski-ikäiseksi ja hyvin toimeentulevaksi kaupunkilaismieheksi, mutta miten tutkijan näkökulmasta luokitellaan puolue, jonka ehdokkaiden keski-ikä on nuoremmasta päästä (Paalijärvi, 10.3.2017)?

Niin kauan kuin puoluerekisterissä olevia puolueita ei asiayhteydessä mainita pääkirjoituksissa eikä erikoistutkijoiden haastatteluissa nimeltä, ei muutoksen aikaansaamiseen riitä yhden miljonäärin soraääni, vaan siihen tarvitaan vähintään lentäviä mukulakiviä, tai mahdollisesti dynamiittia.

Tai mikä parempaa, tyytymättömiä äänestäjiä.

Jotta tämä kirjoitus ei jäisi vain happamaksi tilityksesi, pyydän journalisteja, joille Liberaalipuolue on vieras, olemaan yhteydessä joko puolueen johtoon, tai suoraan minuun (amos.ahola@liberaalipuolue.fi).

 

Palveluksessanne, Amos Ahola, Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka hiljattain päästettiin lavalle (Helsinkikanava, Kaupunginvaltuuston kokous 7/11.4.2018).

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu