Kohti osallistavampaa demokratiaa – vaihtoehto puoluetuelle

Mikael Junger esittää kirjoituksessaan Vuorovaikutus on avain (US 22.4.2018):

"… ongelma on politiikkaan osallistuvien määrän lasku. Tällä hetkellä politiikassa toimii arviolta puolet siitä väestä mitä politiikan piirissä toimi 90-luvulla."

Jos tämä on ongelma, joka Suomessa halutaan korjata, niin minulla on esittää tähän eräs kustannusneutraali ratkaisu:

Puoluetuet ovat vuosittain 29,6 miljoonaa euroa (Yle 8.2.2018), ehdotan että puoluetuet korvataan puolueen jäsenmaksun verovähennysoikeutena kymmeneen euroon per nuppi saakka.

Jos tämä ei ole vielä riittävä keino, niin prosessia voisi automatisoida niin, että veroilmoituksessa ilmoitettaisiin rasti ruutuun mille puolueelle haluaa jäsenmaksunsa menevän (jos millekään) – tämän ajatusprosessin käynnistämisen uskon olevan tie aktiivisempaan osallistumiseen.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka työkalupakista ei puutu työkaluja.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu