Valtakunnassa kaikki hyvin, Helsingin Sanomat?

Lepomäki tuoreessa kirjassaan: Kokoomuksella on kolme ongelmaa – johtajuus, johtajuus ja johtajuus (Yle 25.4.2018)  – Itse kirjaa en ole vielä saanut käsiini, mutta jo uutisoinnin perusteella teos vaikuttaa mielenkiintoiselta katsaukselta vallan kulissien taakse.

Kirjoitin aikoinaan Kokoomuksen puheenjohtajavaaliehdokkaiden epätasapuolisesta kohtelusta Helsingin Sanomissa (AA 12.5.2016, kts. myös kuvaliite), ja Vapauden Voitto vihjaa samansuuntaisesti:

"Mielipiteenmuokkaus aloitetaan varhain, ja yllättävän monet toimittajat ovat siinä mielellään mukana."

Varsin kuvaavaa on myös se, että Helsingin Sanomien mielestä istuvan kansanedustajan politiikkaa käsittelevän kirjan julkaisu tänään ei ylittänyt uutiskynnystä – lieneekö kritiikki Kokoomusta kohtaan tabua, ellei sitä voida jollain tavalla käyttää sen esittäjän alas ampumiseen, kuten Harkimon tapauksessa tehtiin.

Vertailun vuoksi, Iltalehti otsikoi näin: Uutuuskirja: Stubb tylytti kokoomuksen puheenjohtajakisaan lähtenyttä Lepomäkeä – “Totesi, että minulla ei ole sen jälkeen tulevaisuutta puolueessa” (HS 25.4.2018):

"Stubb paljasti muistelmissaan päättäneensä jo helmikuussa 2016 luopua kokoomuksen puheenjohtajuudesta. Suunnitelmaan kuului, että Orpo seuraisi puheenjohtajana Stubbia vuotta tai kahta myöhemmin – suunnitelma ei toteutunut, kun Orpo haastoi Stubbin jo keväällä 2016.

Lepomäki kertoo ihmetelleensä, että “avoimuuden miehenä” profiloitunut Stubb kertoo suunnitelleensa vallan siirtämistä Orpolle.

– Mitä puoluedemokratiaa ja avoimuutta tuo on? Suurempaa hyväkaveriverkoston diilausta tuskin on olemassa, Lepomäki älähtää."

 

Toivotaan kuitenkin että Helsingin Sanomien politiikan toimitus ei ole vapunvietossa, ja saamme viimeistään huomenna lukea painetusta hesarista kattavaa analyysia asian tiimoilta.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka yrittää herätellä vallan vahtikoiraa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu