Aholan aktiivimalli

Työtön Anna-Maija Tikkanen ehdottaa ilmaista nettiä ja bussilippua köyhille (Yle Areena 18.05.2018) – netistä en ole samaa mieltä, sillä se löytyy kirjastosta, mutta bussilippu on ihan hyvä idea.

Toteuttaisin tämän niin, että jokaiselle suomen kansalaiselle annetaan maksukortti, jonka saldo täydentyy joka päivä 1,5 euroa 50 euron maksimisaldoon saakka – tällä maksukortilla voisi maksaa vain joukkoliikenteessä, julkisessa terveydenhuollossa, julkisissa liikuntatiloissa, koulutuspalveluissa, kirjastoissa ja julkisissa kulttuuripalveluissa.

Jokainen maksukortilla maksettu euro vähentäisi näiden laitosten saamaa julkista tukea eurolla, eli lisäkustannuksia ei tästä syntyisi, muuten kuin näiden palvelujen lisääntyneen kysynnän kautta.

Tämä kysyntä kuitenkin aktivoisi vähävaraisia, ja uskon että yhteiskunta jäisi tämän takia plussan puolelle. Ratkaisu myös mahdollistaisi todellisen avun kohdistamisen niille jotka sitä eniten tarvitsevat, sillä eniten syrjäytyneet eivät välttämättä kykenisi maksukorttia käyttämään.

Tällöin apu voisi jalkautua ja käydä ovella kysymässä, että onko kaikki hyvin. Näitä auttajia olisi ihan riittävästi kun te-toimistojen resurssit vapautettaisiin ihmisten kiusaamisesta heidän auttamiseensa.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin puheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä porkkana on keppiä väkevämpi.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu