Hitas on korruptioaltis järjestelmä

Helsingin asuntopomo junaili edullisen hitas-huoneiston sukulaiselleen – "Virastossa vallitsi pelon ilmapiiri" (HU 13.08.2018) vahvistaa sen, että maan tapa ylettyy myös Hitas-asuntoihin. Tämän epäilyn muutama Hitas asunnoissa asuva on minulle omien kokemuksiensa pohjalta esittänyt. 

Hitas on esimerkki kansalaislotosta, johon osallistuminen ei maksa mitään, mutta jolla on voinut voittaa merkittäviä summia – tälläisissa järjestelyissä tilaisuus usein tekee varkaan. Osallistumismaksun lisäksi merkittävä ero tavalliseen lottoon on myös siinä, että jonotusta tai arvontaa ei seuraa Aulis Gerlander.

Sisko Marjamaan tapauksessa joku kollega vain päätti suolata Siskon, todennäköisesti kostoksi työpaikkakiusaamisesta tai muusta kaunasta. Kysymys kuitenkin herää, että onko vuosien varrella jonon kärkeen päässyt näppärästi työpaikan avaimilla, tai puhelinarvonnassa ns. kuumalla linjalla: Hitas-jonottaja epäilee vilppiä – jaettiinko asuntoja "pöydän alta"? (mtv, 19.04.2011)

Mielestäni kattavampi selvitys asiasta olisi paikallaan:

Kuinka monta arvontoja/jonotuksia järjestävissä tahoissa (ATT, rakennusyhtiöt) työskentelevää, työskennellyttä tai heidän lähiomaistaan omistaa Hitas-asunnon ja onko tämä tilastollisesti merkittävä poikkeama?

MTV:n jutussa on myös mielenkiintoinen lainaus:

"Lemminkäisellä ei ole henkilökunnalle etuosto-oikeutta mutta ei myöskään rajoitteita." – tutkivan journalistin soittokierros rakennusyhtiöihin tai ATT:lle saattaisi myös vahvistaa onko jollakin tahoilla joskus tälläistä ollut.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka mielestä Hitas-järjestelmä pitäisi purkaa. Parempi keino asumisen hinnan alentamiseen on niukkuuden poistaminen.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu