Koronnosto vähentäisi velkaantumista

Suomalaisten velkaantumisesta tehdään selvitys – Orpo: Asiantuntijaryhmä syynää taloyhtiölainat (US 13.7.2017) – eduskunnassa on näköjään pitkät piuhat, sillä tivasin noin vuosi sitten mikä on hallituksemme kanta yksityiseen velkaantumiseen? (AA 9.8.2017)

Asiantuntijaryhmän tehtävä on selvittää, "miten suomalaisten liiallista velkaantumista ja sen haittavaikutuksia voisi vähentää."

Säästän ryhmältä muutaman kampaviinerin, sillä ratkaisu on triviaali: nostakaa korkoja, sen on empiirisesti havaittu vähentävän velkaantumishaluja.

Nollakorkojen maailma on ollut yritys syödä kakku ja pitää se. Tämän on empiirisesti havaittu olevan mahdotonta – aivan liian suuri osa lainatusta rahasta on mennyt joko kulutukseen tai spekulatiivisiin investointeihin, kun terveellä pohjalla oleva velkaantuminen perustuu vain ja ainoastaan reaalisiin investointeihin.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, jonka löytää tiistai-iltapäivänä Liberaalipuolueen teltalta SuomiAreenassa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu