Sakottakaamme tietöitä tienkäyttäjien sijaan

Dennis Pastersteinin twiitti: "#Kehä1 nopeusrajoitus laskettu 50 km/h Pihlajamäen liittymän kohdalla. Salama välähti tunnissa 72 kertaa. #Helsinki" palautti mieleen Kummelin klassikon "Sakkoja sakkoja":

"On täällä hauska viettää ratsiaa,
on ilo antaa sulle sakkoja.
Tutka sut pysäyttää, meitä se virkistää, on tässä sun matkas pää."

Vaikka sakkojen korottaminen valtiontalouden tilkitsemiseksi kaatui aikoinaan perustuslakiin (HS 21.3.2016), joku nohevampi virkamies keksi keinon kiertää perustuslaki ampumalla tiet linnunpönttöjä täyteen. Tämä sotkee liikenneturvallisuustyötä, väittää professori Timo Tervo (Kaleva, 13.12.2017)

 

Mielestäni tienkäyttäjien loukuttaminen siitä, että joku päättää repiä tien auki on sekä väärin, että vaarallista. Vaarallista siksi, että tienkäyttäjien sakottaminen ei lyhennä tietyön kestoa lainkaan, eikä kannusta tekemään tietöistä mahdollisimman vaaratonta.

Olen aikaisemmin ehdottanut, että tietöille pitäisi asettaa haittamaksu (AA 25.11.2016), joka kompensoisi sen aiheuttamaa haittaa tienkäyttäjille, ja siten nopeuttaisi tietöiden valmistumista.

Pasterstein on kuitenkin oikeassa siinä, että hänen työnsä ei ole ottaa kantaa lakiin, vaan huolehtia sen toimeenpanosta. Siispä meidän tulevien lainsäätäjien tehtävä on korjata tämä ongelma – sakottakaamme tietöitä tienkäyttäjien sijaan.

 

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, jota voi halutessaan äänestää ensi eduskuntavaaleissa.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu