Koko maan asuttuna pitäminen maksaa mansikoita

Ylen kysely koko Suomen asuttamisesta villitsi keskustalaisia – Tutkija: ”Koko maan asuttuna pitäminen ei ole todellisuutta” (https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005766703.html) kännykällä blogaaminen on kypsää, mutta tämä nimenomainen asia on niin tärkeä, joten menkööt.

Maailmassa ei ole yhtäkään maata, jossa muuttoliikkeen suunta on kaupungeista maalle – kyse on siis ns. megatrendistä, eli luonnonvoimaan verrattavissa olevasta ilmiöstä.

Kaupungistumista ei voi kääntää, eikä edes pysäyttää. Sitä voi vain hidastaa alueellisilla tulonsiirroilla, kuten maataloustuilla ja valtionosuuksilla, joiden summa on nykyisellään miljardeja vuodessa.

Nämä miljardit siis käytetään vääjäämättömän hidastamiseen – sen sijaan, että maaseutu saavuttaa tasapainotilansa (= tyhjeneminen loppuu) viidessä vuosikymmenessä, sama tapahtuu kuudessa.

Hintalappu tälle on satoja miljardeja.

Kirjoittaja on Liberaalipuolueen Helsingin piirin varapuheenjohtaja ja varavaltuutettu, joka lopettaisi alueelliset tulonsiirrot, mukaan lukien asumistuet.

AmosAhola

Olen 38-vuotias ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri, jolla on takana 10 vuotta suomalaisessa teollisuuskonsernissa sekä parissa ohjelmistostartupissa. Viimeisten hallitusten kyvyttömyys vähentää työttömyyttä muuten kuin julkissektorille työllistämällä sai minut mukaan politiikkaan ja Liberaalipuolueen aktiivijäseneksi. Suomi on todella syvällä suossa, ja ihmettä ei ole varaa enää odottaa. Liberaalipuolueen Helsingin piirijärjestön puheenjohtaja, varavaltuutettu: amos.ahola@liberaalipuolue.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu